2 octombrie 2008

Am trecut de 100

Petitia noastra a trecut de 100 de semnaturi. Unii ar zice ca-i putin! Eu, unul, cred ca e destul de mult pentru un oras in care se prefera vorbitul pe la colt decat implicarea asumata pentru o anume proiect. Ma asteptam, ce-i drept, la un sprijin mai mare din partea ZdV si a celorlate institutii de presa prin afisarea unui banner pe site-urile proprii. Se pare ca, din pacate, orgoliile sunt prea mari!

1 comentarii:

Vrancea Mioritica 3 octombrie 2008 la 08:30  

Este fantastic! O suta de semnaturi inseamna o suta de persoane care gandesc la viitorul municipiului Focsani si nu vor sa vada centrul istoric betonat si termopanizat de arhitectul comunist Multescu! Multescu and co sunt cei care au conceput planul de mutare a capitalei administrative, din Bucuresti la Targoviste, propunand la inceputul anilor 80 distrugerea primei curti Domnesti de la Targoviste pentru a fixa resedinta piticului din Scornicesti la poalele Carpatilor, departe de rusi. Dupa 1989, Multescu and co au mutilat spatiul sacru al Manastirii Curtea de Arges, proiectand construirea unui turn peste incinta sacra a Manastirii lui Neagoe Basarab. Si daca erau cincizeci de semnaturi nu erau putine, intr-un oras in care principala calitate pentru a accede intr-o demnitate publica este PROSTIA. Asa se explica de ce nu au semnat petitia politicienii bastinasi, inaltii functionari din institutiile statului, oamenii de cultura, istoricii, societatea civiloasa, oamenii din mass-media etc. A propos, cum sa intelegem inexistenta acestui subiect prin redactiile televiziunilor locale? S-a dat in stamba mass-media aborigena cu descoperiri de ciolane, dar nu a suflat o vorba despre distrugerea fortaretei medievale si a necropolei din incinta manastirii. Deja, la Bucuresti subiectul distrugerii centrului istoric este pe biroul ministrului Iorgulescu, gratie sprijinului unor arhitecti si arheologi cu verticalitate. In definitiv si daca erau zece semnaturi tot nu erau putine, la cata lipsa de caracter gasim in acest oras.

Daca iti pasa

Ajuta aceasta campanie punand codul de mai jos pe pagina ta. Apoi, trimite-ne un mail cu parerea ta despre acest proiect!
<a href="http://www.piataunirii.blogspot.com/"><img border="0" src="http://i226.photobucket.com/albums/dd5/gabitustef/save_piata_unrii.jpg"
</a>
____________________________________________

Contact

piataunirii.fcs (at) gmail.com

Vizitatori

  © Blogger theme by Ourblogtemplates.com

Back to TOP